Monday, February 20, 2012

aku.Dia.kamu

Aisya memandang ke luar tingkap bilik, "eh, hujan lagi?"
dalam hatinya bertahmid..

Kelas habis awal pagi ini, sebelum jam 10. Hati Aisya girang. Manakan tidak, baru pagi tadi dia meng0mel pada rumate kesygnnya perihal jadual hari ini, kelas start pkul 8, pastu gap sejam, start balik sejam, gap sejam, start balik sejam, gap 2 jam [ campur lunch ] pastu smbung sejam lagi pkul 3..kan BEST kalau lecture pagi 2 jam terus. xde la banyak sangat rehat, boleh buat banyak kerja lain.

Nah, Allah tu Maha Penyayang, sampai sahaja Aisya di dewan kuliah, dia masuk sambil memberi salam. ucapan salamnya di sambut Dr Zaliha yang awal2 lagi sampai, Aisya termalu, dia lewat, berbanding lecturer kesukaannya itu. kemudian, Dr mencapai mic dan bertanya,

"b0leh x kita c0mbine 2 lecture sy pagi 2? Kurang dari 2 jam pn, nanti habis b4 pukul 10"

hehehe.. pasti semua jawab "Boleehhhh", Aisya x putus bertahmid, Allahuakbar, suka! siapa kata Allah x dengar luahan hambaNya?  ^___________^


kebelakangan ini, Aisya seronok. Ramai dr kalangan sahabat2 sedang dalam pr0ses mengubah diri. Yang dia kenal masa bersekolah asrama di Kedah dan yang dia kenali semasa di UiTM. Dan Aisya sgt bangga akan pencapaian mereka, semangat mereka nak tinggalkan jahiliyyah sangatlah dipuji. Mana tidak, yang dulu masa sk0lah "brutal2" woo, sekarang Allahuakabar! hati mereka jadi selembut kapas, dibentuk dengan acuan Islam.. ALLAH sentuh hati mereka sedalam-dalamnya. Smalah juga yang baru berjinak2 utk bertudung, iye.. mungkin tidak cukup labuh lagi tapi biasalah, mana ada orang belajar berjalan sebelum merangkak, kan?? Hm..  Siapa kata hidayah itu sukar nk dapat? orang yang selalu menolak hidayah, orang2 inilah y Allah tutup hatinya padahal hidayah itu bertebaran 360 darjah, di sekeliling mereka.

Mungkin larian taubat mereka masih perlahan, masih tersekat-sekat dek kerana jahiliyyah y masih kuat dalam diri. Namun, singa Islam yang dulunya enak lena tidur dalam diri pemuda pemudi Islam ini, Aisya yakin sudah singa2 ini sudah punya kekuatan untuk mengaum semula. Islam yang mereka cari, yang mereka kehausan selama ini semakin mendekati. Tidak akan mustahil, Islam kembali tertegak dalam diri2 syabab2 [ pemuda ] ini, Islam pasti tertegak d bumi Allah. Sebab tertegaknya individu2 muslim, kita selangkah menguasai dunia. [ini bukan angan k0song, ini Sunnatullah ]

Ya setiap larian taubat itu Allah kira, setiap masa. semudah astaghfirullahhalazim, Allah pasti pandang hamba yang menyebutnya. Aisya ingin sedaya upaya menyampaikan pada sahabat2 nya, bukan untuk dirinya, tapi untuk mereka Lillahi Taala. Wahh~ panjang lagi perjalanan ni. J0m2, Allah teng0k kita tu.. Allah suka bila tahu kita nak2 balik pada Dia.

Tahu je, jalan kembali padaNya,
Xkan semudah ABC,
Tapi nak katanya,
When theres a will,
Theres a way...
Kenapa xnak apply quote ni bila nak2 Allah..
Allah da gtau kan,
pintu TAUBAT 2 akan terbuka..
sehinggalah matahari terbit dari barat..

Ayuh rakan taulan, bangkitkan singa yang masih lena dalam diri2 kamu! :) <3
ni bawah ade vide0 bes2 utk para syabab yang dikasihi Allah sekalian.. iAllah, j0m2 istiqamah itu indah~