Monday, September 10, 2012

separuh jiwa

bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbr,

Lama sgt3 da tak menitip kata kat blog ni, kan3? hmm apa khabar? salam aidilfitri, maaf zahir batin ye semua. Asif lma x update bl0g. Agak sibuk dengan kelas & makmal & peperiksaan . Alhamdulillah3, selamat sudah, kini ana dan kawan2 sudah bergelar pelajar pergigian tahun 3 ^_________^
syukran jazilan ats sokongan dan doa semua.

Hm, kali ni p0st ana nk cerita psl adik ana yang tercinta, she will be leaving for mesir on 24th, h0nestly, ana n seluruh siblings feeling sgt3 sedih utk lepaskan adik ana tuh. Yep, she leave for good, tapi3 kit0rang x pernah lg berpisah y jauh3 sgt, our parent pun every 2,3 weeks akn dtg ziarah kami adk beradik kat KL ni, so if 0ne gone, separuh jiwa pergi jugak.

Pampered? no lah, parent agak tegas, with 4 kids, 1 b0y n 3 girls, my siblings are like apples ripe fr0m a big strong great tree, they are the m0st wonderful parent we ever need. They educate, they enc0urage, they empower us to bec0me who we are t0day. My brother n0w is in his 5th year doing medical, my y0ungest sis in intec, doing A level for law iAllah will be pursuing at UK.

Alhamdulillah3, semua 2 rezeki dari Allah utk family ana, cuma adik ana y ana, Allah nk uji kami 1 family, agak sebak, agak susah, agak risau utk lepaskn adik, tapi kan, bumi Mesir itu bumi barakah iAllah, ana selalu2 pujuk hati letakkan penjagaan Alya pada Allah,tenanglah Ashiatun Naim!!

She will be just fine, iAllah! Semua pn rasa mcam itu jugak kn? ameen. Adikku Alya, cinta hati kami Alya Syazwani, cinta hati kami wahai ketinggian keharuman, semoga Allah bahagiakan kamu, tenangkan kamu, kuatkan kamu, dan penuhkan hari2 kamu dengan kemudahan dan pertolongan iAllah, Allahuakbar!

Mohon sahabat2 doakan adik ana, kejayaan, perjalanan jihad adik ana kat sana ya??
We may n0t have the same bl0od, BUT WE all have IMAN, we are ONE for ANOTHER..thats the beauty of islam. <3

Allah... Allah... Allahuakbar!








Adik ku Alya Syazwani, remember,
"...dan Dia bersama kamu di mana sahaja kamu berada..."          (al hadid-4)

"Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran di sertai kemudahan,(Sekali lagi ditegaskan): bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran, disertai kemudahan. Kemudian apabila engkau telah selesai (daripada sesuatu amal salih), maka bersungguh-sungguhlah engkau berusaha (mengerjakan amal salih yang lain), Dan kepada Tuhanmu sahaja hendaklah engkau memohon (apa yang engkau gemar dan ingini)"             ( as-syarh 4-7)

No comments:

Post a Comment