Saturday, January 12, 2013

kerana kasih sayang Nya



petang ini ana.....
petang ini ana menangis....
kalah lagi...
habes azam ktanya enggan menangis tanpa sebab, nah.. mengalir sudah
ad0y [geleng2]
" menangislah, if u cry x bermakna u lemah" - quoted by my besties - <3
smtimes kita xtahu pn kenapa kita nangis, idiopathic bak kata student medic, tapi yang pasti..
itu mechanism jiwa kita,
untuk tenteramkan hati y sedang demam, yang sakit,yang sedang kurang stabil..
kurang makanan ruhi nya mungkin...

mungkin jugak..
Allah nak suruh cari
kat mana yang kurang, untuk akhiratNya, 
yang mana kita dah over2 kan
untuk duniaNya
nak kita muhasabah
suruh kita recheck hubungan kita dengan Dia
hubungan dengan makhluk2 yang lain

bismilllahirrahmanirrahim,
dengan nama Nya, kita hidup, ingat x ni?
dengan nama Nya Ya Latiff,
kita mampu bergelak ketawa, berjalan. masih mampu berguling-guling 
di dunia penuh fatamorgana ni,

Jadi, kalau lah tnpa kasih sygNya,
kita takkan ada d tempat kita sekarang,
puncak kejayaan ke...
tengah2 ke
atau jatuh ke gaung kemelesetan
semua 2 atas keizinanNya
dan Allah dah claim dlm Quran, takkan sesuatu itu dicipta sia2..
kejayaan itu bukan sia2
kemelesatan,kejatuhan itu pn bukan sia2.
soo, boleh la k0t
st0p blame kenapa aku susah, kenapa dia senang..
x adil lahhhhh..
siapa? Allah kah?
ke diri y slalu zalim pada diri sniri?

Bila Allah suh sabar, xnak..
asyik nak sakitkan hati orang lain..
susahkan org lain bila rasa x puas hati dgn dia
bila orang da buat baik dgn kita
xnak bersykur
xnak berterima kasih pda dia
padahal dialah perantara pertolongan Allah dgn seorang hamba..
kalau bukan dia, iAllah Allah bg org lain,
tapi Allah pilih dia, pasti ada sebabnya...
astaghfirullah3~

okay lah
buat muslimah muslimin mengenali jiwa ini,
firstly, jazakumullah khair ats segalanya
ats semua ptolongan
ats semua tolak ansur
sbb ana byk kurangnya,
dari segi apa pun.
mohon halal segalanya

untuk semua anak2 usrah,
maafkan kekurangan penyampaian ana spnjg mbwa antunna
y pasti, ana myampaikan bukan bermakna ana y tbaik
ttapi atas amanah dan kepercayaan..
seorang da'ie itu tidak boleh tidak menjadi murabbi..
berbahagialah kalian,
dipilih utk jalanNya
j0m sma2 pimpin tangan kita
dan tangan y lainnya ke syurga Dia!



nota kaki : akan memulakan study week slma sminggu bermula malam ni! doakan ana dan kwn2 sekelas, junior n senior ya? iAllah~ :)


Our Lord! Let not our hearts deviate from the truth after You have guided us, and bestow upon us mercy from Your grace. Verily You are the Giver of bounties without measure. (3:8)